miben segítünk?

Szeretné igénybe venni a banki szolgáltatásokat, de nem tud dönteni közöttük. Legyen az vállalkozói hitel, jelzálog hitel, vagy lakástakarék pénztár, Mi segítünk Önnek.

elérhetőségek

Cím:

 

Tel.:

 

Mobil:

 

 

E-mail:

3525 Miskolc Rákóczi u. 1

 

+36 46 781 647

 

Nagy Péter         +36 30 965 43 17

Farkas Zoltán    +36 20 961 45 22

 

Nagy Péter         nagy.peter@mbhitel.hu

Farkas Zoltán    farkas.zoltan@mbhitel.hu

Vajon mi az oka annak, hogy összehasonlítva az EU-s országokkal és az USA-val, Magyarországon arányosan sokkal kevesebben váltják át hiteleiket? Ez konkrétabban azt jelenti, hogy míg az EU-ban és az USA-ban az újonnan folyósított bankhitelek harmada, negyede hitelkiváltási célú, addig Magyarországon ez az arány 10% alatt van. Íme a legfőbb okok:

  1. Macerás

Alapvetően kényelmesek vagyunk, nem szívesen vállaljuk a hitelátváltással járó macerát, pedig a családi költségvetést igen jelentős mértékben és igen hosszú időre meghatározza a hiteltörlesztési kiadás, vagyis érdemes lenne ezzel foglalkozni.

Megoldás: a Bankmonitor szakértői segítségével sokkal könnyebben tájékozódhat, az ügyintézés jelentősen egyszerűbb és problémamentesebb, illetve nem utolsó sorban ez a szolgáltatás díjmentes.

  1. Nem hisszük, hogy lehet jobb

Fél szemmel ugyan figyeljük a banki reklámokat, de mivel elég bonyolult a kérdés, egy hamis illúzióba ringatjuk magunkat azzal, hogy azt gondoljuk, nem igazán érné meg számunkra a hitelkiváltás vagy az ezzel járó bankváltás.

Ha addig el is jutunk, hogy beszélünk a banki tanácsadónkkal, ő inkább lebeszél minket, vagy az általa kínált lehetőség nem igazán vonzó és úgy érezzük, hogy nem éri meg a váltás. A bankok által az Magyar Nemzeti Bank ajánlására kiküldött ajánlatok számos esetben nem kellően informatívok, sokszor el van bennük rejtve a pontos ajánlat és tényleg nem is kedvező. De ettől még nem szabad azt hinnünk, nem lehet jobb. De LEHET!

Megoldás: jelmondatunk, „mindig lehet jobb!!!”

A Bankmonitor hitelszakértői naprakész, banksemleges tanácsadást nyújtanak, vagyis megkeresik a piacon elérhető legkedvezőbb pénzügyi megoldást.

Általános tapasztalat, hogy új ügyfélként kedvezőbb ajánlatot kapunk, mint a jelenlegi szolgáltatónknál, legyen az TV, internet, telefon, stb szolgáltató. Nincs ez másképp a bankokkal sem. Versenyhelyzetet kell teremteni ahhoz, hogy a legkedvezőbb ajánlatot megkapjuk.

Ebben a legjobb segítője lehet a Bankmonitor hitelszakértője, aki díjmentesen képviseli az ÖN érdekeit és nem csak a hitelével kapcsolatban kerülhet kedvezőbb helyzetbe, de általános bankköltségei is olcsóbbak lehetnek a jelenleginél.

  1. Nehezen igazodunk el a sok számadat és feltétel közt

Az elmúlt hónapokban minden bank küldött az ügyfelek részére egy tájékoztató levelet, amiben felajánlják a változó kamatozású hitelek fix kamatozásúra váltását. Ezekben a levelekben a felkínált lehetőségek bonyolultan vannak megfogalmazva és a fix kamatozású ajánlatok mind jóval magasabb kamat és törlesztőrészlet fizetését kínálják a jelenleginél. Ezen túl számos esetben nem egyértelmű, hogy a levélben említett kamaton felül még kell-e kezelési költséget fizetni. Ez alapján nem csoda, hogy az ügyfelek nem rohamozták meg a bankokat hitelkiváltási igényeikkel.

Megoldás: a Bankmonitor szakértői évtizedes banki tapasztalattal rendelkeznek és könnyen eligazodnak a banki apróbetűk és bonyolult táblázatok közt. Ismerik az aktuálisan legkedvezőbb lehetőségeket és segítenek is azt megtalálni.

  1. A rövid távú hátrányok

Nem titkoljuk, hogy a hitelkiváltás rövidtávon okozhat többletkiadást. Ez nem is annyira az új hitel költségei miatt jelentkezhet, hiszen manapság mindenhol jobbnál jobb díjelengedési akciókkal csábítják az új ügyfeleket.

A többletköltség az előző hitel lezárásakor jelentkezhet, mivel a bank ilyen esetben felszámíthat előtörlesztési díjat. Ennek a mértéke nem egykönnyen megállapítható, de általában a tőkeösszeg 1-2%-ára tehető.

Megoldás: kollégáink az előzetes elemzés során segítenek felmérni, hogy a hosszútávú pénzügyi előnyök kellően kompenzálják-e a rövid távon jelentkező anyagi terheket, magyarul megéri-e kiváltani a hitelt. A többletkiadásokat kompenzálni tudjuk azzal, ha magasabb hitelösszeget igénylünk. Ebben az esetben is megoldható, hogy a havi törlesztés ne legyen magasabb, ha picit megnöveljük a futamidőt.

Mindig lehet jobb!

Mik a legfőbb okok, amik miatt nem váltjuk át a hiteleinket?

képviselője

3525 Miskolc Rákóczi u. 1